Youri Verswijveren staat te popelen om positieve bijdrage aan DNRT te leveren

Recent ventileerde de DNRT dat het best wat versterking van het bestuur kon gebruiken. Vrijwilligers liggen over het algemeen niet voor het oprapen, maar Youri Verswijveren heeft aangegeven graag iets te willen betekenen voor de stichting die hem naar eigen zeggen na aan het hart ligt. Hij ziet mogelijkheden om een brug te slaan van de karting naar de clubsport en zit vol ideeën om de racedagen zo in te richten dat deelnemers maximale waar voor hun geld krijgen.

“Sinds ik in 2011 begon met racen, ben ik bij de DNRT eigenlijk nooit meer weggeweest,” vertelt Verswijveren. “Trouwens, ik kwam er daarvoor al, en na mijn tijd als coureur hield ik binding met de organisatie als teambaas. Nu rijdt mijn vriendin Bente Boer zelf in de MaX5 Cup. Uit interesse voor de sport leg ik regelmatig mijn oor te luisteren en houd ik mijn ogen open. Wat gebeurt er? Wat hoor ik? Waar mopperen mensen over en waar liggen eventuele verbeterpunten? Die dingen analyseer ik dan voor mezelf, zoals ik dat ook heb gedaan in de karting, wat uiteindelijk tot het NXT GP Dutch Open-kampioenschap leidde. Een tijdje geleden zat ik te sparren over de autosport met Thomas Bakker, en hij reageerde enthousiast op mijn ideeën, die hij graag eens bij het DNRT-bestuur wilde aankaarten. Naar aanleiding daarvan ging ik in gesprek met Dennis Bus en vervolgens met Gerard van Oers. Beiden staan er positief tegenover en zien bijvoorbeeld wel iets in mijn suggestie om een brug te bouwen vanaf de karting en zo mensen te helpen makkelijker door te stromen. Vanuit mijn passie voor de sport en omdat de DNRT een speciaal plekje in mijn hart heeft, wil ik met alle plezier iets betekenen voor deze organisatie op vrijwillige basis.”

FOMO-effect
De ervaringen vanuit de karting neemt Verswijveren graag mee. “Elk jaar proberen we de prijs-kwaliteitverhouding te verbeteren. Alles wordt duurder en je ontkomt er niet aan om hogere kosten, zoals van circuithuur, door te berekenen in de inschrijfgelden. Wat nu als je meer betaalt, maar daarvoor ook meer terugkrijgt? Mijn idee is om van evenementen nog meer evenementen te maken, en dat kan vaak al met heel simpele middelen. Neem sociale media, die gezien worden als een perfecte marketingtool. Gebruik die kanalen om tijdens de wedstrijden live-updates te geven, bijvoorbeeld in de vorm van korte Instagram-story’s. Deelnemers zullen die graag delen met hun volgers en vrienden. Daarmee zet je niet alleen de autosport en de DNRT in de picture, maar creëer je bij rijders die besluiten een keer thuis te blijven ook een FOMO-effect: fear of missing out. Combineer het eventueel met het livecommentaar dat toch al aanwezig is.”

Punt van saamhorigheid
Verswijveren ziet nog meer kansen om de value for money te vergroten, en soms liggen ze gewoon voor het grijpen. “Veel deelnemers weten niet dat ze de foto’s van Thomas Bakker gratis kunnen downloaden, dus dat mag best wat meer gecommuniceerd worden. Een ander mooi verschijnsel vind ik de trailer van Biesheuvel als verzamelpunt voor de SLK Cup. Dan denk ik: hoe gaaf zou het zijn om één centraal punt van saamhorigheid voor de hele DNRT te creëren op de paddock? Zo ontstaan nieuwe vriendschappen, ook tussen deelnemers aan verschillende klassen onderling. Laat eventueel een deejay komen om gezellig muziek te draaien – en dan hoef je echt geen Tiësto of Armin van Buuren in te schakelen. Gebruik dezelfde boxen meteen om livecommentaar te laten klinken. Kijk, er liggen nu eenmaal niet heel veel circuits om uit te kiezen in de buurt. Als je vijf jaar lang telkens dezelfde rondjes draait op Zandvoort, kan ik me best voorstellen dat je denkt: ‘Ik heb het druk op de zaak en sla een keertje over.’ Als er meer te beleven valt, zullen mensen ook meer hun best doen om erbij te zijn.”

Meer informatie: www.dnrt.nl
Tekst: Aart van der Haagen & foto: PR

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl